YOZGAT / SORGUN - Fevzi Çakmak İlkokulu

Nis

Okulumuzda, TBMM'nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şarkılar, danslar, yarışmalar ve eğlencelerle dolu etkinliğimizle, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.

Kutlama programımızın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm değerli öğretmenlerimize, velilerimize ve çok sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Uluslararası  Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından uluslararası düzeyde gerçekleştirilen, öğrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik derslerinde edindikleri becerileri Ulusal ve Uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak amacıyla girmiş oldukları, 3970 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 2024 Kanguru Fen Yarışmasında 3-A Sınıfı öğrencilerimizden Elif ÜNAL soruların tamamına doğru cevap verip 1. olarak, Ömer Samet KANDEMİR 1 yanlışla 63. Olarak final sınavına girmeye hak kazanmışlardır. Elif ÜNAL Kanguru Matematik Yarışmasının birinci aşamasını da geçip final sınavına girmeye hak kazanmıştır.

Bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenimiz İjla TÜRK'ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Sorgun akıl ve zeka oyunları turnuvasında öğrencilerimizden

Ülkü Liva Mutlu (4/A) mangalada ilçe 1. Si

Emir Asaf Soyyüce (3/A) qbitzde ilçe 3. Sü  oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizi bu turnuvaya hazırlayan öğretmenimiz Ayşegül Soyyüce'ye  teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başladığımız kitap okuma saati uygulamamız bu hafta 4. derslerde oldu.

Öğretmenlerimiz öğrencilerle beraber 4. derslerde kitap okudular.

Mrt

1-A sınıfı öğrencilerimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik yaptılar.

Mrt

3-B Sınıfı öğrencilerimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik yaptılar.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda 05.03.2024 Slı Günü öğrencilerimizde "Afet Bilincini" geliştirmek amacıyla "Deprem-Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Tatbikat öncesinde öğrenciler; deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi ve ardından okulda deprem alarmı verildi. Alarm sesiyle öğrenciler; deprem anında yapılması gerekenleri uygulayıp ilk olarak sıralarının yanında "Çök-Kapan-Tutun" pozisyonu aldı. İkinci alarmla birlikte öğrenciler, belli bir düzen içerisinde hızlı ancak koşmadan toplanma yerinde bir araya geldi ve bina tahliyesi bir dakikaya yakın sürede gerçekleştirildi.

Şbt

2-A sınıfımız Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında deyimler çalışması yaptılar.

Öğrencilerimiz, günlük konuşma dilinde duyabileceğimiz deyimlerin üzerinde kısacık da olsa düşünmeyi, sorgulamayı sağlamak amacıyla ‘’Görsel Deyim Etkinliği’’ çalışması yaptılar ve deyimlere farklı bir bakış açısıyla görsel destekli yorum getirdiler.

Hazırladıkları etkinlikleri öğretmenlerinin rehberliğinde okulumuzda sergilediler.

2-A sınıfı Öğretmenimiz Ayşe GÖK ÇİÇEKLİ’ye, öğrencilerimize ve güzel çalışmada öğrencilerimize destek veren tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

ÜÇ AYLAR VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Ara

Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında okulumuzda klasik eserlerimizi tanıtan pano heazırlandı. ‘Bilen oturur’ etkinliği uygulandı ve afiş yarışması düzenlendi.’ Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlandı. ‘Bilen oturur’ etkinliğinde, sınıfta belirlenen kelimelerin eş anlamlıları öğrencilere soruldu. Doğru cevap veren öğrenciler sırayla oturdu. Bu etkinlikte öğrenciler kelimelerin anlamlarını pekiştirme fırsatı buldular.

‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında Kasım ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Geleceğin teminatı olan çocuklarımız ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakarlık ile şehit ve gazilerimizin hatıralarının yaşatılması konularında farkındalık oluşturmak için okul gazetesi hazırladık.

Gazetemizin hazırlanmasında emeği geçen sınıf  öğretmenlerimize  ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

İlkokul Gazetemize ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Ortaokul Gazetemize ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Ağu

Fevzi Çakmak İlkokulu/Ortaokulu Okul Kıyafeti Örnekleri

Ağu

Okulumuza müdür olarak atanan okul müdürümüz Ömer Kahramanoğlu 03.08.2023 tarihinde okulumuzdaki görevine başladı.

Hayırlı olmasını diler, görevlerinde başarılar dileriz.