YOZGAT / SORGUN - Fevzi Çakmak İlkokulu

Mrt

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başladığımız kitap okuma saati uygulamamız bu hafta 2. derslerde olacaktır.

Mrt

Zaferin 109. Yılında canlarını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Şbt

Türk Hava Kurumu, Türkiye'nin havacılık sektöründeki 99 yıllık birikimi ve başarıları ile 16 Şubat 2024'te 99. yılını kutlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, "İstikbal Göklerdedir" ilkesiyle kurulan bu köklü kuruluş, genç nesillere havacılık tutkusunu aşılamak ve havacılığın farklı alanlarında ilerleme sağlamak amacıyla yola çıkmıştır.

Şbt

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ali AKYÜZ'e, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Emine Aydem DÜRÜK'e, Sma Tip 1 hastası olmaları  nedeniyle  Türkiye genelinde 1 (bir) yıl süreyle yardım kampanyası düzenlediklerine  ilişkin, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bildirilmiştir.

Söz konusu yardım kampanyaları, öğretmenlerimize ve  öğrencilerimize duyurulur.

Şbt

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Bakanlığımız iş birliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz arasında çeşitli yarışmaların düzenlenmesinin uygun olacağının değerlendirildiği, bu doğrultuda Bakanlığımıza bağlı, resmi ilkokullar arasında ise " Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu" temalı resim yarışması düzenleneceği

Şbt

Türkiye Kızılay Derneği tarafından, 15 Ocak 2024 tarihinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganı ile ulusal bir kan kampanyası başlatılmıştır.

Ock

"Rafadan Tayfa: Hayrimatör" animasyon filmi TRT ortak yapımı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 29 Aralık 2023 tarihinden itibaren vizyonda olacaktır.

Ock

Öğle ezanın saat 1'e yaklaşması sebebiyle, cuma günü öğleden önce 5 ders yapılacaktır. Öğleden önceki dersimiz 12.50'de bitecek ve Cumadan sonraki dersimiz 13.40'ta başlayacaktır.

Ara

Değerli velilerimiz.

Kışın gelmesiyle havalar soğudu. Çocuklarımızı okula erken göndermeyelim. Öğrenci zili saat 8.30'da çalmakta ve 1. ders 8.40'da başlamaktadır. Buna rağmen bazı öğrencilerimizin saat 8.00'de ve 8'den önce okula geldiği görülmektedir. Çocukların okula erken gelmeleri güvenlikleri açısından problem oluşturmaktadır.

Çocuklarımızı en erken 8.20'de okulda olacak şekilde evden gönderelim.

Ara

Türk Kızılayı tarafından "Engelsiz İlk Yardım Projesi" kapsamında görme ve işitme engelli bireylere yönelik geliştirilen ilk yardım rehberlerine, dijital içeriklere ve videolara Türk Kızılay İlk Yardım Web Sitesinden (www.ilkyardim.org.tr) erişilebilmektedir.

Öğrenci, öğretmen ve  velilerimize  duyururulur.

Kas

24 Kasım Cuma Gününden başlamak üzere Cuma Namazından sonraki dersimiz saat 13.00'da başlayacak ve ilkokulumuz 14.30'da ortaokulumuz ise 15.20'de son dersten çıkacaklardır.

Kas

Türkiye geneli tüm resmî/ özel ilkokul, ortaokul ve lise  öğrencilerine yönelik “Ramazan” konulu "Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması" düzenlenecektir.

Tüm öğrencilerimize duyurulur.

Kas

Okul Aile Birliğimize; açıklama kısmına adınızı soyadınızı belirterek aşağıdaki IBAN numarasına internetten EFT/HAVALE yoluyla Sorgun Şubesine bağış yapabilirsiniz.

IBAN NO: TR040001200978800005000034

BANKA/ŞUBE: HALKBANK SORGUN ŞUBESİ

HESAP ADI:

HESAP NO: 05000034

Ekm

Milli eğitim Bakanlığı'nın talimatı gereği 2. teneffüslerin 20 dakika olması sebebiyle ders giriş çıkış saatlerimiz değişmiştir.

Sabahları öğrenci zili 8.30'da çalacak ve 1. dersler 8.40'da başlayacaktır. Öğle arası 12.00'da olacaktır. Öğleden sonraki dersimiz 12.40'da başlayacak ve ilkokullar için 14.10'da, ortaokullar için ise 15.00'da son ders bitecektir.

20 Ekim Cuma Gününden başlamak üzere cuma günleri 1. dersler 8.40'da başlayacak ve saat 12.00'da öğle arası olacaktır. Cumadan sonraki dersimiz saat 12.50'de başlayacak ve ilkokulumuz 14.20'de ortaokulumuz ise 15.10'da son dersten çıkacaklardır.